Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Succé för Astrid-dokumentären

Publicerad: 2 januari 2015, 11:56

Astrid Lindgren intresserar många.

Foto: Skärmdump från SVT-dokumentären.

1 235 000 tittare såg i snitt de tre dokumentäravsnitten om den folkkära författarinnan Astrid Lindgren, enligt preliminära siffror från SVT. – Nivån är hög och vi är glada att så många tagit del av dokumentärsatsningen, säger Tomas Lindhé, chef för publik- och utbudsanalys på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVTAstrid Lindgren

Vi är många som vuxit upp med Astrid Lindgren. Regissören Kristina Lindström som gjorde dokumentären om Sveriges tidigare statsminister Olof Palme tillsammans med journalisten Maud Nycander, följde den här julen upp med tre avsnitt om Astrid Lindgren. I går sändes det tredje och avslutande programmet.

Siffrorna för det sista avsnittet är ännu inte färdigräknade hos MMS, men enligt SVT når de tre episoderna om barnboksförfattarinnan ett snitt på 1 235 000 tittare. Det kan jämföras med Palme-dokumentären som sågs av 1 226 000 tittare.

Det första avsnittet om Astrid Lindgren sågs av 1 229 000, det andra av 1 351 000.

Andra dokumentärfilmer som fått fler än en miljon tittare är förutom den om Palme bland andra ordförande Persson, Hästmannen och Wallenberg från 2007.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTAstrid Lindgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.