Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Superrysaren slutsåld

Publicerad: 5 oktober 2009, 13:20

Intresset är på topp – Kanal 5 har sålt slut sponsor- och reklamplatserna för VM-kvaldrabbningen Danmark-Sverige på lördag kväll. – Jag läste att någon branschexpert var orolig för vår ekonomi. Han behöver inte oroa sig det minsta, det kan jag säga, säger Kanal 5:s vd Jonas Sjögren till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Sponsorer och annonsörer har tampats om reklamutrymmet hos Kanal 5 under sändningen Danmark-Sverige. Lagerbäck, Zlatan och de andra har inlett uppladdningen. Foto: Rickard Kilström.

Enligt branschbedömare fick Kanal 5 hosta upp upp emot 10 miljoner kronor för rättigheterna till Sverige-Danmark.

Mediebyrån Bizkits vd Johan Eidmann sa i förra veckan till Dagensmedia.se att  det är en förlustaffär på 3-4 miljoner för Kanal 5, åtminstone på kort sikt.

Nu är matchen slutsåld. Kanal 5:s vd Jonas Sjögren berättar för Resume.se att det har varit ett enormt tryck.  De fyra sponsorplatserna köptes i förra veckan av Career builder, Nintendo, Unibet och Axe. Och nu är samtliga reklamspotar fullbokade.

– Det har varit ett otroligt tryck, säger Jonas Sjögren.

Vad har reklamspotarna kostat?
– Vi pratar ett bra mycket högre pris per tittare än normalt.

Jonas Sjögren passar på att ge Eidmann en känga.

–  Den här branschexperten som var orolig för vår ekonomi behöver inte oroa sig det minsta. Kanal 5 är en av världens mest välskötta tv-kanaler. Han verkar ha ett väldigt negativt synsätt. Det här är ju ett kul exempel på att branschen vågar satsa. Matchen är något positivt, jag förstår inte hur man kan tolka det negativt. Responsen från mediebyråer och annonsörerna har varit otroligt bra, säger Jonas Sjögren.

Vad hoppas ni på för tittarsiffra?
– Vi har räknat med modesta tal. Allt över en miljon är en ren bonus.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.