Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Svag start för Fringe

Publicerad: 3 oktober 2008, 13:30

J.J. Abrams nya serie Fringe fick en ljummen start. Konkurrensen från Lyxfällan på TV3 blev för tuff.


Anna Torv spelar Olivia Dunham i Fringe. Foto: Fox

Igår visade Kanal 5 det två timmar långa pilotavsnittet av den amerikanska tv-serien Fringe. Serien beskrivs som en blandning av Lost och Arkiv X. Bakom serien ligger bland annat J.J Abrams skapare av Lost.

Det första avsnittet uppges ha haft en budget på hela 10 miljoner dollar. Men trots det blev det ingen succé i Kanal 5 igår. 220 000 såg premiären.
– Jag tycker ändå att Fringe stod sig ganska väl i konkurrensen. Om man ser på ratingen i 15 till 44 så slog vi Heroes i TV4, säger presschefen Dan Panas.

Men då kan man konstatera att även Heroes gick dåligt igår. Bara 370 000 såg serien som visas klockan 21. Den stora vinnaren blev istället Lyxfällan i TV3, som lockade 720 000 totalt och hade dubbelt så många tittare som Heroes och Fringe i åldrarna 15-44.
– Lyxfällan var stark igår. Det visar också vilken tuff konkurrens det är i höst. Alla kvällar är det stenhård konkurrens, säger Panas.
Lyxfällan hade igår exakt samma rating i 15-44 som Idol i TV4. Detta trots att Idol drog 200 000 fler tittare totalt.

Kanal 5 var mer nöjda med realityserien SOS Gute som också hade premiär igår och drog 360 000 tittare.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.