Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Svagare start för Solsidan än förra säsongen

Publicerad: 8 oktober 2012, 07:12

Solsidan.

Foto: TV4.

Solsidan är en TV4:s allra största tittarsuccér. Förra säsongens premiäravsnitt hade 2,5 miljoner tittare. Premiäravsnittet i går kväll nådde dock inte samma höjder med 2 030 000 tittare.


Solsidan är en TV4:s allra största tittarsuccér. Förra säsongens premiäravsnitt hade 2,5 miljoner tittare. Säsongen höll sedan tittarsiffrorna uppe över två miljoner.

Frågan var dock om intresset från tittarna skulle vara lika stort denna gång. Svaret är: nja.

Första avsnittet för Solsidans tredje säsong fick 2  030 000 tittare och en rating på 24,9 procent i kanalens huvudmålgrupp 12-59 år och en andel på 54,7 procent i samma målgrupp.

I konkurrens med SVT:s partiledardebatt och "Moreaus med mera" är det hyggliga siffror, men en lång bit från förra säsongens 2,5 miljoner tittare i premiäravsnittet.

Men TV4:s programchef Fredrik Arefalk är nöjd.

– Det känns riktigt kul med en kanonstart. Solsidan är höga  förväntningar på sig, men man kan aldrig räkna med tittarsiffror över  två miljoner, säger han till Resume.se.

Samtidigt hade ni betydligt lägre tittarsiffror än premiären förra säsongen.
– Det har sina naturliga förklaringar. Det är väsentligt svårare  konkurrens i höst och SVT hade en stark kväll med partiledardebatt och  Kalle Moreús.

Hur viktig är Solsidan för TV4?
– Naturligtvis  är programmet jätteviktigt. Det är unikt med en svensk komediserie som  når över två miljoner tittare. Jag tror att programmet kommer att  fortsätta att gå bra, men vi kan inte räkna med att ligga över två  miljoner.

Efter Solsidan hade även "Hellenius hörna" premiär med 1 390 000 tittare, en andel på 37,0 och en rating på 17,1.

Precis som tidigare säsonger producerar Jarowskij Solsidan ihop med Felix Herngrens produktionsbolag FLX.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.