Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Svalt intresse för Kanal Lokal

Publicerad: 15 december 2008, 09:38

Det skulle vara klart före årsskiftet. Men försäljningen av Kanal Lokal går trögt. –Vi har flera olika sparpaket på gång, säger Anders Lundmark, vd för Kanal Lokal.


truefalse

Anders Lundmark.

När det gäller frågan om det finns eventuella intressenter har Kanal Lokal utlyst ”radiotystnad”, som Anders Lundmark uttrycker saken.
–Du får inga kommentarer, säger han.

Men det hindrar honom inte från att beskriva läget i bolaget som varit ute till försäljningen sedan tidigt i höstas.
– Det är tuffa tag, men än så länge har vi inga kulor i benen. Vi står upp fortfarande.
Det var för ett år sedan som den blödande kanalen gick ut med en nyemission på 75 miljoner kronor. Men resultat blev magert. I stället har del­ägaren Provider fått finansiera kanalens verksamhet.

Tidigare i höst förklarade Håkan Ramsin, styrelseordförande för Kanal Lokal och delägaren Providers representant i bolaget, att kapitalbehovet var 35 miljoner för hela koncernen. Finansieringen skulle ske genom att aktivt sälja ut delar ur dotter­bolagen, i de regioner där Kanal Lokal är aktiva.
I botten ligger sju sändningstillstånd, varav ett täcker hela Mälardalen.

Resumés tidigare rundringning har visat ett svalt intresse för bolaget. Läget verkar oförändrat.
–Titta ut genom fönstret, så förstår du varför. En finansiell tsunami har träffat världen, säger Anders Lundmark, vd för Kanal Lokal.

Kommer allt att vara klart i början av nästa år?
–Processerna är jävligt långsamma just nu. Vi har flera olika sparpaket på gång. Vi har sålt bra, men krisen kommer verkligen otajmat.

På önskelistan inför jul står en plats i Boxers baspaket.
–Vi skulle dämpa deras churn (kundavhopp, reds. anm.). Tillsammans med vår analoga plats hos Comhem skulle det ge oss en bättre paketering. Det är just nu vad en sliten vd önskar allra mest av statliga Teracom.
–Vi har massor av nya tittare: 460 000 dagstittare på alla kanaler och 1,3 miljoner på veckobasis.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.