Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Svensk Emmy-vinnare får rekorduppdrag

Publicerad: 13 juni 2008, 12:53

Emmybelönade The company P har klart med sitt nästa deltagardrama, en europeisk samproduktion.  – Vi får ett lika stort manusinflytande som författarna till dramat, säger Christopher Sandberg, vd för The company P.


Christopher Sandberg, vd för The company P

Emmybelönade produktionsbolaget The company P har nått ett genombrott i förhandlingarna om sin nästa produktion efter prisade Sanningen om Marika: Manusförfattarna bakom dramat och manusförfattarna bakom deltagardramat kommer denna gång att få samma status.
– Det är första gången det sker i tv-historien, säger Christopher Sandberg, vd för The company P.

SVT:s Sanningen om Marika var just ett deltagardrama som byggde på att tittarna själva kunde påverka handlingen, via nätet eller mobilen.
Den fiktiva historien kryddades med ”dokumentära” inslag för att tänja på verklighetsbegreppet i dramat.

The company P fick redan innan Emmy-utmärkelsen medel från EBU för att utveckla en liknande deltagarproduktion som Sanningen om Marika för flera länder i Europa.
– Vi har i dag avslutat rättighetsförhandlingarna tillsammans med SVT och belgiska VRT. Vi hoppas förstås att det här sätter en ny standard för resten av branschen, säger Christopher Sandberg.

Han vill inte avslöja vad det nya dramat kommer att handla om:
– Det är inget jag kan berätta i nuläget, säger han.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.