Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Svenska barnprogram kan vinna Emmy

Publicerad: 8 oktober 2014, 10:56

Foto: Wild kids/SVT och Snoffe, döden och jag/Karin Alfredsson.

I årets nomineringar till Emmy Kids Awards finns två svenska nomineringar. SVT:s barnprogram "Wildkids" och "Snoffe, döden och jag" har båda chans att kamma hem tv-priset.


Ämnen i artikeln:

BarnkanalenSVTJarowskij

I dag släpptes nomineringarna till Emmy Kids Awards. Bland de nominerade finns de svenska barnprogrammen "Wildkids" och "Snoffe, döden och jag".

– Det här är tv-världens finaste pris. Att ha två nomineringar i det här sammanhanget är ett tydligt tecken på SVT:s barnprogram håller högsta kvalitet, säger Safa Safiyari, chef för Barnkanalen, i ett pressmeddelande.

"Wildkids" är nominerat i kategorin "Non-Scripted Entertainment". Programmet produceras av Jarowskij med Magnus Larsson som producent och Lisa Andrae som projektledare.

"Snoffe, döden och jag" är nominerat i kategorin "Kids: Factual" och produceras av Dokumentärminiteriet. Producent är Mats Ågren och projektledare Anna Alandh.

Prisutdelningen för International Emmy Kids Awards äger rum i New York den 20 februari 2015.

Susanna Sköld

Ämnen i artikeln:

BarnkanalenSVTJarowskij

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.