Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Svenskt tv-program vinner formattävling i Berlin

Publicerad: 13 september 2016, 09:40

Foto: SVT

"Det sitter i väggarna" slog 20 andra europeiska bidrag i en public service-tävling i Berlin.


Tv-programmet "Det sitter i väggarna" vann formattävlingen vid Eurovision Creative Forum i Berlin under söndagen.  Tävlingen riktar sig främst till europeiska public service-bolag. I konkurrens med 20 andra nominerade europeiska format vann historie- och inredningsprogrammet med Christopher O'Regan och Erika Åberg i programledarrollerna. Ytterligare ett SVT-program, "Årets retro", var nominerat utan att vinna.

Det sitter i väggarna sändes på SVT hösten 2015 och hade 1,1 miljon tittare i snitt.

Formatet har utvecklats av Titan Television som började arbeta med det senvåren 2014. Det pitchades för SVT i september samma år.

– Vi och SVT är väldigt stolta att få ett sånt här pris, säger Anders Knave, VD på Titan Television till Resumé.

I höst sänds en ny säsong. Den är färdigproducerad och levererad och kommer enligt Knave inte att bjuda på några dramatiska förändringar.

– Det är kul med priset för det här programmet var nominerat till Kristallen men föll på mållinjen mot Lerin. Vi är nöjda hur vi balanserade historierna kring husen med personerna som en gång bodde där, säger Anders Knave.

Vad innebär det här för eventuella försäljningar utomlands?
- Intresset från andra marknader är stort och jag kan inte tänka mig annat än att det här priset hjälper till. Inte minst bland andra public service-bolag i Europa.

– Betyder det här något för svensk tv?
– Varje gång ett svenskt format belönas internationellt gynnar det svensk tv. På Kristallen lyfta de internationella gästerna fram den höga verkshöjden i svensk tv.

Björn Wallenberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.