Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sverker Olofsson partisk — fäller SVT

Publicerad: 29 april 2013, 11:16

Sverker Olofsson.

Granskningsnämnden fäller SVT för ett inslag i programmet Go'kväll. Det var Sverker Olofsson som var partisk i sin "nyhetsspaning" om kyrkan och skolavslutningar.


Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenSVT

Eftersom Sverker Olofsson vid tillfället var programledare på ett annat SVT-program löd han under kravet på opartiskhet. Men när han var med som "nyhetsspanare" i Go'kväll tyckte han på ett otillåtet sätt om kyrkan, vilket gör att kanalen fälls av Granskningsnämnden.  

Även SVT Jämtlandsnytt och Mittnytt fälls av nämnden för ett inslag som handlade opm flyktingar som bodde på Lits camping.  

Frias gör däremot ett inslag i SVT:s Debatt om Sverigedemokraterna ett inslag i Sportspegeln om MMA, ett inslag i Aktuellt om en maskin för bröstmjölksersättning och ett inslag från Radiotjänst Nämnden friade också programmet Kaliber i P1 om den svenska gruvnäringen och ett inslag om en ihjälskjuten hund i P4 Extra.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

GranskningsnämndenSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.