Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"SVT är tungrott"

Publicerad: 7 februari 2011, 12:11

Leif GW Persson når stora framgångar med sitt ”Veckans brott” i SVT. Men det finns saker som gör honom irriterad hos sin nya arbetsgivare.
– Trean och Strix var en produktionsmaskin medan SVT är tungrott, säger han.


Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonVeckans BrottSVT

Leif GW Persson i Veckans brott på SVT. Foto: SVT.

I tolv år gjorde Leif GW Persson ”Efterlyst” tillsammans med vapendragaren Hasse Aro på TV3. Idag är han hos SVT och gör ”Veckans brott”. Även om han trivs med det nya jobbet finns det saker som var bättre förr.

– Hos SVT finns det en övervakande funktion. Så var det inte på Trean. Där var det bara att tuta och köra, säger han.

Det Leif GW Persson vänder sig emot är det han kallar för en byråkratisk överbyggnad hos public service-företaget som är större än själva redaktionen för programmet. Den består av anställda som håller koll på produktionen och sätter ramarna.

– Sådana människor har aldrig något att tillföra. De säger hela tiden vad som inte går att göra. Det är som en inbyggd reflex för dem att säga nej och det blir jävligt tjatigt efter ett tag, säger han.

– Man förstår varför SVT-produktionerna blir så mycket dyrare än alla andras.

Samtidigt är Leif GW Persson tacksam för att SVT har hävt anställningsstoppet så att programledarkollegan Camilla Kvartoft kan stanna kvar. Tittarsiffrorna för programmet ligger mellan 700 000 till 800 000 per program, medan Efterlyst har gjort ett mindre tapp den gångna säsongen.

– Det är kul att se att Efterlyst gör lite längre reportage som vi gör i Veckans brott, så de är inte omedvetna om konkurrensen. Men medan de åker till Sydafrika tar vi bussen till Polishögskolan till Solna. Vi får hålla oss inom 08-området, skrattar Leif GW Persson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.