Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT avslöjar IKEA-myten

Publicerad: 13 januari 2011, 11:08

Uppdrag Granskning drar igång i januari. Nu utlovar man ett rejält avslöjande om IKEA och mytbilden av Ingvar Kamprad. – Vi kan bland annat visa att den bild Ingvar Kamprad målat upp av IKEA, och hans makt över bolaget och vinsterna, inte är den sanna bilden, säger Uppdrag gransknings reporter Magnus Svenungsson i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVTIkea

Teamet som står bakom de två kommande programmen om IKEA. Foto: SVT.

I december utlovade Uppdrag Granskning att ett rejält scoop väntade i januari. Programmet firade nyligen sitt tio års-jubileum och för Resumé berättade projektledaren Nils Hanson om det kommande avslöjandet:

– Det är rejält omtumlande och omskakande. Jag hoppas att det blir nästan lika tungt som valstugorna.

Det reportaget kommer att handla om en pedofilhistoria i Sundsvall, och sänds i säsongspremiären om crika två veckor. Men nu visar det sig dessutom att de följande två programmen kommer att innehålla ännu fler skarpa avslöjanden.

Idag kommer nämligen redaktionen med mer information om de kommande IKEA-programmen. Reportrarna Magnus Svenungsson och Lars-Göran Svensson har rest genom Europa för att ta reda på sanningen om den komplicerade företagsstrukturen som skapats runt företaget. Enligt dem kommer resultatet att förvåna.

Smålandspostens reporter Bosse Vikingson och journalisterna Erik Palm och Stellan Björk, som tidigare har skrivit en bok om IKEA, har hjälp till med de de två programmen. Dessutom har Uppdrag Granskning tagit hjälp av ekonomen Karl von Schulzenheim.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningSVTIkea

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.