Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT avslöjar priset som Reuters bråkade om

Publicerad: 24 juni 2010, 09:12

I förra veckan klagade Reuters på att SVT krävde ”oproportionerligt höga avgifter” för rörliga bilder från det kungliga bröllopet. Nu avslöjar SVT siffran som det bråkades om – 1000 Euro, drygt 9 500 kronor.


Ämnen i artikeln:

SVTReuters

Reuters valde slutligen att slopa bröllopsbevakningen för att de inte fick använda och sälja vidare bildmaterialet under obegränsad tid, utan bara 48 timmar.
Före det så bråkades det kring SVT:s prissättning.

Reuters gick ut med ett brev till sina kunder på tisdag förra veckan där de menade att SVT krävde oproportionerligt mycket betalt och därför kunde de inte bevaka bröllopet.
– När det gäller den internationella rapporteringen från bröllopet har det förekommit spekulationer om att det var SVT:s prissättning som har orsakat konflikten med Reuters. Därför frångår SVT i detta fall sin princip att inte prata om prissättning. Efter förhandlingar mellan SVT och Reuters var parterna överens om ett pris på 1 000 Euro, för 90 sekunders nyhetsrätt (i tv, mobil och internet etc) att fritt distribueras till samtliga Reuters kunder från det att sändningen startade på lördagen tills den slutade, och 48 timmar därutöver, skrev SVT på i dag i ett pressmeddelande.

Resumé har sökt Reuters för en kommentar utan framgång.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

SVTReuters

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.