Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT dementerar nedläggningar

Publicerad: 17 oktober 2013, 13:41

Mittnytt och Nordnytt ska inte skrotas, men det blir besparingar, enligt SVT.

Uppgifter gör gällande att SVT planerar att lägga ner regionalnyheterna Mittnytt och Nordnytt. Det dementeras av SVT i ett pressmeddelande


Ämnen i artikeln:

Olov CarlssonSVT

Dagbladet i Sundsvall skriver att Mittnytt är nedläggningshotat, och uppgifter gör även gällande att Nordnytt ska vara i fara.

Men det dementeras av SVT i ett pressmeddelande.

"Många  Norrlands-medier har under dagen hänvisat till en utredning om SVT:s  regionala nyheter. Det stämmer att ett sådan utredning är på gång. Den  är ännu i planeringsstadiet och inga beslut är fattade. Dock är vissa  slutsatser i media om utredningens konsekvenser direkt felaktiga", skriver SVT.

Det blir förändringar i de regionala sändningarna, men nedläggningar är inte aktuella, enligt Olov Carlsson, divisionschef för nyheterna på SVT:

–  Vi har inte för avsikt att släcka eller lägga ner Nordnytt eller  Mittnytt. Vår ambition är att fortsatt finnas kvar med lika stark  redaktionell kraft i Luleå, Sundsvall och övriga orter i Norrland, säger Olov Carlsson i pressmeddelandet.

Besparingar kan dock vara aktuella.

–  Vi kan konstatera att vi inte klarar vårt demokratiska uppdrag på andra  håll i Sverige. Hur vi ska klara av att bibehålla vår publicistiska  ambition i Norrland och stärka vår journalistik samtidigt som vi vill  bli bättre på andra håll är den stora utmaningen. Men vi tänker inte  lämna något av de nordliga länen. Vi ser också, precis som alla andra  medieföretag, att nya konsumtionsvanor slår sönder den traditionella  nyhetsförmedlingen. Det behöver vi, som alla andra, ta på allvar, säger  Olov Carlsson i pressmeddelandet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Olov CarlssonSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.