Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT erbjuder avgångsvederlag

Publicerad: 11 november 2013, 10:39

Helène Sahlin.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

SVT erbjuder ett frivilligt avgångsvederlag till medarbetare som har arbetat minst sex år på företaget. Detta för att kunna nyanställa 20-30 personer med digital kompetens. – Vi behöver påskynda omställningen, säger HR-direktören Helène Sahlin till personaltidningen Vi på TV.


Ämnen i artikeln:

SVT

De som har arbetat mer än sex år på SVT och inte har uppnått pensionsålder har nu möjligheten att ansöka om avgångsvederlag. Storleken på summan är individuell men avgörs av hur länge personen i fråga har arbetat på företaget.

De som har arbetat mellan sex och tio år på SVT kan få upp till åtta månadslöner om de frivilligt väljer att sluta. Har man arbetat mellan tio och tjugofem år kan man få en årslön. För de som har mer än 25 års anställning kan det bli hela 18 månadslöner i avgångsvederlag. Förutsättningen är att tjänsten kan växlas mot en ny.  

– Vi pratar om 20 till 30 medarbetare, säger Helène Sahlin till personaltidningen.

SVT poängterar att det inte rör sig om nedskärningar. De kommer inte att följa upp det frivilliga avgångserbjudandet med en uppsägningsprocess. Istället kommer de att söka ny medarbetare för att fylla de eventuella luckor som uppstår.  

– Vi behöver utöka kompetensen inom webb, interaktiva och sociala medier, säger HR-direktören till Vi på TV.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.