Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT får konkurrens om bandyn

Publicerad: 18 december 2008, 11:01

TV4 Sport kliver in på SVT:s domäner och sänder söndagens toppmatch i bandyns elitserie: Hammarby, förstärkt med de hemvändande Rysslands-proffsen, mot svenska mästarna Edsbyn. – Det är alltid stimulerande med konkurrens, säger Jacob Hård på SVT-sporten.


TV4 Sport sänder elitseriedrabbningen mellan Hammarby och Edsbyn på söndag. Foto: Scanpix.

Resume.se rapporterade tidigare i höstas om det nya avtalet mellan SVT och bandyförbyndet som innebär att public service-bolaget storsatsar på bandyns SM-slutspel, som blir en del av vintersportutbudet i huvudkanalerna på helgerna.

– Bandyn ökade tittandet med 40 procent i vintras och slutspelet hade ett tittarsnitt på runt 100 000 i SVT 24, sa SVT-sporten Jacob Hård till Resume.se då.

SVT har i flera år sänt bandyns elitserie och slutspel i SVT24 och finalen på Studenternas i Uppsala i SVT1/SVT2. Förra säsongens tittarsnitt i bandyslutspelet i SVT24 låg på 100 000, en ökning med 40 procent jämfört med året innan. Klassikern SM-finalen brukar ses av runt 400 000 tittare.

SVT satsar även stort på bandy-VM i slutet av januari.

Men nu får SVT konkurrens av TV4 Sport som kliver in och sänder toppdrabbningen från Zinkensdamm på söndag – Hammarby-Edsbyn.

– Vi är en kanal som visar mycket svensk sport och det här är en toppmatch. Vi sände bandy-VM förra säsongen och det här blir ett bra test. Är intresset stort kan det bli att vi satsar mer på bandy. SVT har sitt avtal men det finns möjligheter för oss att visa mer, säger Johan Kleberg, vd för TV4 Sport.

Jacob Hård på SVT:

– Jag förstår TV4:s intresse för bandyn som har en ganska stark tv-publik, så det är naturligt att de också är intresserade. Det är alltid stimulerande med konkurrens.

SVT drar igång sina bandysändningar för säsongen på annandagen så man sänder det klassiska hälsingederbyt Bollnäs-Edsbyn.

SVT har också klart med en ny bandyexpert efter Jonas Claesson: Tränarprofilen Per-Anders ”Nöne” Gustavsson.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.