Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT flyttar på Dansbandskampen

Publicerad: 6 oktober 2008, 13:32

SVT:s nya lördagssatsning Dansbandskampen skulle få draghjälp av Svenssson Svensson. Men efter premiären av ”Stjärnor på is” i TV4 flyttar SVT nu på storsatsningen med Peter Settman så att den börjar 20.00.


Juryn för Dansbandskampen Magnus Carlsson, Thomas Deutgen, Anna Mourou med programledaren Peter Settman. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Kvällens stora tv-slag på lördagarna står mellan TV4:s ”Stjärnor på is” som hade premiär i lördags. Programmet fick ett minst sagt ljummet mottagande av kritikerna men lockade en publik på drygt 1,5 miljoner som mest.

Samtidigt som Carolina Gynning och Carina Berg inledde sändningen i TV4 visade SVT komediserien Svensson Svensson som lockade 945 000. Tanken var att Svensson Svensson skulle ligga kvar på den tiden även när Dansbandskampen drar igång om två veckor.

Men nu stuvar SVT om i tablån. Dansbandskampen kommer att starta 20.00 och Svensson Svensson flyttas till 21.30.
– Vi tror mer och mer på programmet och då vill vi gärna komma igång redan 20.00, säger Gunilla Nilars projektledare för Dansbandskampen på SVT.

SVT:s projektledare kollade upp konkurrenten på TV4 i lördags.
– De gör ett utmärkt snyggt program, men jag tycker att det blev lite segt. Speciellt med avbrotten för reklam och lottodragningen.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.