Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT förlänger med Glenn

Publicerad: 16 mars 2011, 14:47

SVT får behålla Glenn Strömberg. Resume.se kan avslöja att fotbollsexperten har skrivit på ett nytt kontrakt till och med fotbolls-VM i Brasilien 2014.


Ämnen i artikeln:

SVTGlenn StrömbergViasatTV4

Glenn Strömberg. Foto: SVT.

Glenn Strömberg är en av landets mest populära fotbollsexperter och har jagats av olika tv-bolag under årens lopp. Numera dubblerar han och syns både i SVT och Viasat. Det kommer han även att göra framöver och han blir SVT trogen över fotbolls-VM i Brasilien 2014.

SVT gläds över det nytecknade kontraktet.

– Klart att det känns jätteskönt att säkra fyra nya år med Sveriges främsta fotbollsexpert, säger Max Bursell, projektledare på SVT Sport, till Resume.se.

Glenn Strömberg blir till att börja med SVT:s dragplåster i det nya fotbollsmagasinet för internationell fotboll som har premiär den 4 april – samma kväll som TV4 sänder Fotbollsmåndag med allsvensk fotboll.

Programledaren David Fjäll och Glenn Strömberg finns varje vecka på plats från någon av Europas fotbollsmetropoler, med fokus på Champions League-slutspelet och upplösningen av Premier League.

SVT får bilder från Viasat och kan därför visa inslag från Champions League och Premier League, vilket inte TV4 får göra på grund av gammalt groll.

– Den positiva responsen från tittarna efter SVT:s sändningar från fotbolls-VM var enorm, därför fortsätter vi nu att satsa på internationell fotboll, säger Per Yng, Chef för SVT Sport.

SVT:s Fotbollsmagasin sänds 21.30 med start den 4 april. Fotbollsmåndag i TV4 sänds 22.40.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.