Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT ger inget besked om Stefan Jarls film

Publicerad: 6 februari 2014, 09:57

Affisch för "Godheten"

Det blir inget besked om Stefan Jarls film annat än att den ska sändas efter valet. SVT vill inte sätta något sändingsdatum i dagsläget.


Ämnen i artikeln:

SVT

I går uttalade sig Agneta Perman, ansvarig för programinköp av långfilm på SVT för TT och sa att ett besked om Stefan Jarls Film "Godheten" skulle komma idag.

Men SVT är fortfarande högst luddiga om sändingsdatum:

– Vad gäller Stefan Jarls film Godheten har vi en visningsrätt  i tre år. Det är vår avsikt att sända filmen vid lämplig tidpunkt framöver. Filmen har inte haft någon tablåplats i SVT:s kanaler och har därför inte stoppats. Men den rätta tidpunkten att sända filmen är inte månaderna före två allmänna politiska val, då vi självfallet har särskilt skärpt uppmärksamhet på balansen och opartiskheten i vårt utbud.  Den här filmen är starkt systemkritisk utifrån en ensidig beskrivning och tendens, vilket gör att vi väljer att sända den vid senare tillfälle,säger Sabina Rasiwala, kommunikationsdirektör på SVT i ett mejl.

På tisdagen skrev Stefan Jarl i ett blogginlägg: "SVT har varit med som samproducent och producerat filmen. Men SVT anser den för kontroversiell för att kunna visas. Högsta chefen Hamilton säger att SVT och jag träffat en uppgörelse om detta. Men det är en lögn. Naturligtvis vill jag att filmen ska visas!"

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.