Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

SVT gör undantag för Haag

Publicerad: 26 November 2015, 10:11

Erik Haag och Lotta Lundgren gör årets julkalender.

Foto: SVT.

Erik Haag och Lotta Lundgren får göra en kommersiell julshow – samtidigt som de håller i årets julkalender i SVT. Men enligt SVT bryter de inte mot några regler.


Ämnen i artikeln:

SVTErik HaagLotta Lundgren

SVT:s regler regler är tydliga: Medarbetare får inte synas i kommersiella sammanhang. Såväl fast anställda som andra medarbetare har en karensperiod på minst en månad före och efter de jobbat för SVT.

Att Lotta Lundgren och Erik Haag undantas från reglerna förklarar SVT med att deras show inte har någon koppling till programverksamheten.

– Erik och Lotta är ju inte programledare. De är med som skådespelare i kalendern, men medarbetarpolicyn gäller för dem också. Men showen har ingen koppling till programverksamheten. Vi har inte en kalender som kretsar kring mat, utan att vara barn. Vi gör inte en "Historieätarna"-kalender, då hade det nog varit svårare, säger Johanna Gårdare, programchef för barn och ungdom på SVT, till SVT Nyheter Kultur.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTErik HaagLotta Lundgren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.