Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT-hallåans nya karriär – skådespelare

Publicerad: 23 juli 2013, 13:10

Justine Kirk var en av tv-hallåorna inte längre syntes i rutan när SVT avvecklade konceptet. Nu kommer hon att spela mamma i den kommande filmen om John Hron som mördades för snart 18 år sedan.


Ämnen i artikeln:

SVT

Det var i augusti 1995 som den 14-årige John Hron misshandlades till döds av fyra nynazister. När Jon Pettersson långfilmsdebudetar med en berättelse om John Hrons öde gör Justine Kirk, programpresentatör på SVT, rollen som 14-åringens mamma.

– Jag har spelat tidigare, men det var många år sedan. Jag har inte gjort film på över 15 år. Det här är en viktig film och ett intressant projekt. Jag gör gärna fler roller, säger Justine Kirk till Aftonbladet.

Justine Kirk befinner sig just nu med inspelningsteamet i Floda.

– Det var en självklarhet att säga ja eftersom det är så viktigt ämne. Man får inte glömma att sådant här pågår i och med att det är mycket trakasserier och mobbning i skolor och de vuxna missar det. John Hron var stark och hade civilkurage. Det borde finnas fler som han. Den här filmen visar vad han var för en kille, säger hon till Aftonbladet.

SVT valde för en tid sedan att inte längre ge hallåerna plats i rutan. Sedan dess hör tittarna bara Justine Kirks röst som programpresentatör – ett jobb hon kommer att fortsätta med.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.