Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT jagar ersättare till Zelmerlöw

Publicerad: 14 augusti 2013, 06:50

Foto: SVT.

Programledaren för Allsång på Skansen sedan tre år tillbaka, Måns Zelmerlöw, väljer att sluta. Han ska fortsätta med sin artistkarriär. Han var djupt rörd över sin tid som allsångsledare.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenSVT

Gårdagens direktsändning av Allsång på Skansen blev den sista för Måns Zelmerlöw.
–  För det handlar om att jag tycker att det här är toppen, men jag saknar  musiken, artisteriet och saknar att turnera, säger han till  Expressen.se

Han säger att han från början hade bestämt sig för att  leda Allsång på Skansen under två säsonger, men att det ändå blev en  extra säsong till slut.

Måns Zelmerlöw siktar nu på att göra en sommarturné nästa år:
–  Jag känner att jag är lite för ung för att slå mig ner här och är inte  redo att göra det här i flera år framöver, säger han till Expressen.se

Han kände sig dock extra rörd under gårdens allsång:
–  Det är en så fantastisk publik här. Känns som att har gjort en jättebra  säsong. Det var stort och rörande, säger Måns Zelmerlöw till  Expressen.se

Säsongsavslutningen inleddes med att Måns gjorde en  omskriven variant av ”Stockholm i mitt hjärta” – han sjöng bland annat  ”Vi syns här igen nästa sommar/För nyckeln till glädje är sång.”

Vartefter programmet pågick stod det ändå klart att han ska sluta som programledare.

Måns Zelmeverlöw tog över efter Anders Lundin år 2011, som varit programledare mellan 2004 till 2010.

Sveriges Radio, SR, rapporterar att jakten på en ny allsångsledare redan har inletts:
–  Måns känner att han vill satsa på sitt artisteri nu. Han är ung och har  andra drömmar som han vill ta tag i, säger Mathias Engstrand,  programchef för STV Nöje till SR.

Han är mycket nöjd med Måns Zelmerlöws insatser och meddelar att man inte har några kandidater ännu:
–  Vi ska sätta oss ner som vi alltid gör varje år och gå igenom läget.  Det kan gå snabbt att hitta en ny programledare, eller det kan ta tid,  vi får se när vi kan lämna ett besked, säger Mathias Engstrand till SR.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.