Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT jagar partner

Publicerad: 4 april 2011, 17:18

SVT åker till tv-mässan Mipcom i Cannes för att söka samarbetspartners till nya dramasatsningar: – Jag har ett antal projekt med mig som vi vill ha samproduktion av, säger dramachefen Christian Wikander, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Christian WikanderSVT

Christian Wikander.

SVT skickar ett halvdussin chefer och inköpare till Mipcom för att jaga nyheter åt public service. Drama skickar två och underhållning tre personer.

– Mipcom är oerhört möteseffektivt, säger Christian Wikander. Det är ett bra tillfälle att knyta kontakter och se nya trender. I år är även den asiatiska marknaden väl representerad.

Han fortsätter:

– Mitt fokus är drama, där många satsningar inte betalas av en enda part, utan kräver samfinansiering. Nej, jag tänker inte avslöja vilka idéer vi har med oss ner.

Tv-cheferna träffas och visar vilka satsningar de vill göra och hoppas att kollegorna gillar idén så mycket att de vill vara med och betala. För underhållarnas del gäller att teckna optioner på att köpa nya format som förhoppningsfulla produktionsbolag visar upp.

På hemmaplan är SVT Drama inne i en pitch för att hitta en ny underhållningsserie efter ”Starke man”. 31 produktionsbolag lämnade in idéer.

– Vi valde ut tio som nu skriver var sitt manus till i maj, säger Christian Wikander. Då ska vi välja ut några av dem för att spela in testavsnitt. Efter sommaren avgör vi vem som får uppdraget. Sändning tidigast hösten nästa år.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Christian WikanderSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.