Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT krävde svar – H&M-bossen stängde in sig

Publicerad: 30 januari 2013, 12:09

Karl-Johan Persson

Foto: Pressbild

Efter bråket mellan H&M och TV4 kan ett ny strid i media blossa upp för klädjätten. När bolaget i dag presenterade sitt bokslut jagade ett team från SVT Karl-Johan Persson som stände in sig i ett rum bevakat av vakter, skriver Expressen.


Ämnen i artikeln:

H&MKarl-Johan Persson

Under förra hösten blev relationen mellan H&M:s ledning och TV4 alltmer ansträngd. Kanalens granskande program Kalla Faktas avslöjanden kring fabriksarbetarnas situation i Kambodja och Bangladesh fick Karl-Johan Persson och Stefan Persson att ilskna till. Bland annat anmäldes ett av programmen till Granskningsnämnden.

I dag skulle H&M:s vd presentera resultatet för 2012. Under presentationen passade han även på att försvara miljonutdelningen till aktieägarna i relation till de minimilönenivån på 11 kronor per dag för de fabriksanställda.

Utdelningen ger familjen Persson sex miljarder kronor i år. Redan innan presskoferensen hade H&M gjort tydligt att Karl-Johan Persson inte skule ställa upp på intervju.

Efter presskonferensen väntade SVT:s team in H&M-bossen för en tv-intervju i samband med kvällens sändningar av Aktuellt och Rapport. De ville konfrontera honom med frågor kring de låga fabrikslönerna i jämföresle med miljarderna för ledningen.


Enligt Expressen förklarade Karl-Johan Persson att han inte ville svara på några frågor varpå han flydde tv-teamet. Han försvann in bakom en stängd dörr på H&M:s huvudkontor. Kort därefter var en vakt på plats utanför dörren och SVT hindrades från att komma in.

Enligt H&M var förklaringen bakom Karl-Johan Perssons snabba sorti från presskonferensen att han inte hade tid med att göra särskilda tv-intervjuer.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

H&MKarl-Johan Persson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.