Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT: Kritiken var väntad

Publicerad: 24 januari 2011, 11:21

Söndagsunderhållningen ”Minuten” har sågats av kritikerna och nu dalar tittarsiffrorna för programmet. Men inget av det här oroar SVT. – Det var högst förväntat när Solsidan kom, säger projektledaren Anders G Carlsson.


Ämnen i artikeln:

MinutenSVTPeter Settman

Peter Settman i Minuten. Foto: SVT.

De tre inledande programmen hade över 1,5 miljoner tittare. De två senaste har legat runt en miljon. Att Minuten skulle tappa tittare när Solsidan klev in i tablån var väntat. Och trots att tappet är så stort som tredje tittare känner man sig tillfredställda.

– Vi känner oss nöjda och glada ändå. Tillsammans med Solsidan lockar vi en stor publik. Men hade det här tappet skett annars hade det varit allvarligt, medger Anders G Carlsson.

Som Resume.se skrev tidigare idag råder det missnöje inom SVT mot sågningarna av programmet. Anders G Carlsson är inne på samma linje som programdirektören Annie Wegelius.

– Johan Croneman har naturligtvis varit på programmet och haft sakfel som vanligt. Han ondgör sig över Peter Settmans inflytande på SVT, men han har inte sett eftertexterna där det står att Meter producerar programmet. Vi tog in Peter Settman för att han är en bra programledare, säger han.

– Vi var införstådda med att vi skulle få kritik från recensenterna, men det tillhör spelets regler.

Minutens tittarsiffror

Program 1: 1 580 000

Program 2: 1 629 000

Program 3: 1 544 000

Program 4: 1 064 000

Program 5: 1 040 000 (prel.siffra)

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MinutenSVTPeter Settman

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.