Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT kritiseras för Åkesson-intervju

Publicerad: 24 mars 2015, 07:16

Jimmie Åkesson i Skavlan.

Foto: SVT.

SVT kritiserar för intervju med Sverigedemokraternas återvändande partiledare Jimmie Åkesson, Lena Mellin kallar SD-bojkotten en pr-kupp och gräsrotskampanj uppmanar till bojkott av svenska produkter. Läs fler nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Lena MellinJimmie ÅkessonInstagramAftonbladetMicrosoftH&MSVTSkavlanSverigedemokraternaZara Larsson

SVT kritiseras för Åkesson-intervju ...
Upprörda röster har hörts i sociala medier efter att det stod klart att Sverigedemokraternas återvändande partiledare Jimmie Åkesson är med i en intervju i fredagsunderhållningen Skavlan som visas i SVT. En av de upprörda är juristen Viktor Banke.
"Enkel upplysning till SVT: opartiskhet innebär inte att det svenska folket måste tugga tacos till rasister på bästa sändningstid", skriver han på Twitter.
Journalisten Mattias Hagberg fyller i:
"Mkt tveksamt till att SVT släpper fram Åkesson i Skavlan. Public service ska granska de odemokratiska krafterna - inte mysa med dem".
SVT tar kritiken med ro.
– När Stefan Löfven var med i Skavlan så fick vi kritik för det. Även när Carl Bildt var med, säger Robert Olsson, programdirektör för SVT Nyheter och samhälle till SvD. Han tycker också att innehållet har hanterats "nyhetsmässigt".

... och Mellin kallar SD:s bojkott en pr-kupp
Aftonbladets ställföreträdande ansvariga utgivare Lena Mellin kommenterade till Journalisten att Sverigedemokraterna valt att bojkotta Aftonbladet i samband med att partiledaren Jimmie Åkesson kommer tillbaka efter sjukskrivningen. Anledningen till att partiet inte vill prata med tidningen är att de åkte till Jimmie Åkessons bostad i helgen – något SD anser vara respektlöst.

Journalisten: Vad tycker ni om att SD valt att inte svara på Aftonbladets frågor som rör Jimmie Åkesson?
– Det är bara ett sätt att ge dem pr, säger Lena Mellin till tidningen.

I en kolumn i Aftonbladet skriver Mellin att om ledningen i SD skulle vilja byta bana finns ett givet alternativ: Pr-branschen.

"De skapar publicitet av ingenting och lyckas hålla grytan kokande länge", skriver Mellin.

Gräsrotskampanj uppmanar till bojkott av svenska produkter
Sveriges diplomatiska kris med Saudiarabien har orsakat en uppmaning till bojkott av svenska produkter på Twitter. H&M är en av de svenska företag saudier uppmanar folk att inte köpa produkter från. Kampanjen har pågått i ett par veckor och består av ett par tusen tweets, skriver Dagens Industri.

Microsoft siktar på Androidenheter
Microsoft har inlett ett samarbete med Samsung och tio andra mobiltillverkare. På så sätt ska program som Word och Skype ingå på enheter med konkurrenten Googles operativsystem Android. Det har länge varit ett av Microsofts mål – att få ut sina program på Android- och Appleprodukter, skriver SvD Näringsliv.

Rouzbeh Djalaie får Svenska PENS Bernspris
Organisationen Svenska PEN tilldelar journalisten och redaktören Rouzbeh Djalaie 2014 års Bernspris för hans arbete med att vitalisera lokal- och medborgarjournalistiken i Stockholms förorter med lokaltidningarna Norra Sidan och Södra Sidan. Nu arbetar han på P4 Stockholm.

Instagram släpper kollage-funktion
Sedan Instagrams begynnelse har det varit oerhört populärt att lägga samman sina bilder till ett kollage innan användare postar dem, men det har fått göras via andra appar. Nu har även Instagram förstått behovet och släpper en kollage-app de kallar för Layout, rapporterar Techcrunch.

Efter kondombilden – Zara Larsson hyllas för bröstbild
Zara Larsson kom nyligen trea på Resumés lista över Näringslivets 150 superkommunikatörer. Anledningen: hennes skicklighet i sociala medier. Först slog hon ett slag för feminism genom att trä en kondom över benet, och nu har hon i ännu ett hyllat inlägg lagt ut en bild i bh där hon skriver: "Bröst är bröst, hur dom än ser ut". Detta efter att hon fått många kommentarer om att hennes bröst var platta på en tidigare bild, skriver Nyheter 24.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News