Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT lägger ner kritiserad serie – innan premiären

Publicerad: 28 december 2016, 15:08

Programmet "Sant eller falskt" kritiserades redan på förhand när de försökte ta reda på SVT-anställds politiska sympatier. Men nu kommer beskedet att tv-serien läggs i malpåse.


Ämnen i artikeln:

Sociala medierSVTRobert Olsson

"Sant eller falskt" skulle granska idéer och uppfattningar i sociala medier. Tanken var att serien skulle sändas i åtta halvtimmesprogram till våren. Men nu blir det inget av planerna. Istället för en tv-serie kommer det hela att mynna ut i webbsida.
– Att skapa en tydlig programform. I de frågorna vi vill ta oss an behövs nyanser, samtidigt som vi vill komma fram till starka konklusioner. Ganska snart fick jag signaler från redaktionen att den här undersökande journalistiken passar bättre i onlineversion. Då beslutade jag att lägga ner halvtimmesprogrammet, säger Robert Olsson, programchef för samhälle vid SVT Göteborg till Kulturnyheterna.

Redan i höstas fick "Sant eller falskt" hård kritik sedan redaktionen skickat ut en enkät till 1500 anställda på SVT där de ville ta reda på deras partisympatier. Syftet var att testa myten om att SVT är vänstervridet. Men Robert Olsson förnekar att det har något med nedläggningsbelutet att göra.
– Det har inte alls påverkat. Vissa vill säkert få det till det, men det finns inget som helst samband. Den (enkäten) var en del i ett researchmaterial och kan kanske komma till användning i andra sammanhang.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.