Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT och Samsung krishanterar ihop

Publicerad: 12 november 2012, 13:07

I september slutade SVT Play att fungera i Samsungs Smart-tv. I raseri hörde användare av sig både till tillverkaren och SVT. Vid flera tillfällen har parterna deklarerat att de samarbetar för att hitta en lösning.


Ämnen i artikeln:

SVTSamsungSVT Play

Samsung och SVT Play delar ett problem. Sedan två månader tillbaka fungerar inte SVT Play i Samsungs smart-tv apparater. Problemet har resulterat i flera användare har hört av sig till SVT och tillverkaren och uttryckt sin bestörtning.

Företagen krishanterar ihop och menar att de gemensamt försöker hitta en lösning. Men användarna har inte fått någon information om var man befinner sig i arbetet. Det rapporterar IDG.

Upprördheten nådde nya nivåer när en ägare av Samsungs Smart-tv vände sig till ARN, Allmänna reklamationsnämnden. Detta i ett fall som har blivit föremål för en Facebookgrupp. Här berättar ägaren hur han försökt lämna tillbaka sin tv till Samsung och fått avslag.

Företage hävdar att de inte kan ta tillbaka tv:n eftersom det inte ligger något produktionsfel bakom problemet.

Problemet uppstod i samband med att SVT uppdaterade sin spelare för SVT Play. Uppdateringen skapade en del problem för tjänsten överlag med sämre kvalitet och  en uppspelning som hackar. För ägare av Samsungs Smart-tv är problemet kvar. På SVT:s forum hävdar flera användare att även andra tv-tillverkare är drabbade, som Philips, LG och Sony.

SVT:s ambition vara att skapa en spelare som fungerar oavsett plattform och som bygger på webbversionen. Det visade sig emellertid att spelaren inte var kompatibel med Samsungs webbläsare.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTSamsungSVT Play

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.