Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT och TV4 delar på rättigheter för friidrotts-VM

Publicerad: 22 augusti 2013, 13:08

Foto: Colourbox.

SVT och TV4 har gjort en deal om friidrotts-VM kommande år. TV4, som nyligen sände friidrotts-VM i Moskva, har säkrat rättigheterna även till inomhus-VM 2014 i Sopot, Polen, och utomhus-VM 2017 i London, England. SVT sänder utomhus-VM 2015 i Peking och inomhus-VM 2016. TV4 och SVT delar även på rättigheterna till Diamond League till och med 2014.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

– Friidrott  är en sport som attraherar många idrottsintresserade svenskar och som  vi är glada att kunna fortsätta erbjuda alla våra tittare. Inte minst  med tanke på att svensk friidrott de närmaste åren ser ut att stå inför  en ny framgångsperiod, säger Hans Pekkari, sportchef TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Många av TV4-sändningarna från Morskva-VM lockade miljonpublik i de avgörande momenten och gav tittartidsandelar på mellan 40 och 50 procent.

Rättigheterna till friidrotts-VM de närmaste åren har säkrats i  samarbete med Sveriges Television, som sänder utomhus-VM 2015 i Peking  och inomhus-VM 2016. TV4 och SVT delar även på rättigheterna till  Diamond League till och med 2014.

TV4 har även rättigheterna till utomhus-EM i friidrott i Zürich 2014  samt till inomhus-VM i Prag 2015.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.