Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT och TV4 krigar om Zlatan

Publicerad: 18 juni 2014, 06:49

Zlatan Ibrahimovic

Foto: Colourbox

Både SVT och TV4 jagar Zlatan Ibrahimovic för att få honom till sin VM-studio. UD:s app får kritik av säkerhetsexpert och de är Sveriges bästa ekonomijournalister. Det är några av nyheterna i onsdagens morgonsvep.


Ämnen i artikeln:

Andreas CervenkaSVTZlatan IbrahimovićDI.seTV4

SVT och TV4 krigar om Zlatan
Zlatan Ibrahimovic befinner sig just nu på semester i USA på semester. TV4, där VM-finalen sänds, har bjudit in in storstjärnan till studion vid Copacabana. Hittills har inget besked kommit från Zlatan. Enligt Expressens källor har SVT gett sig in i kampen och bjudit in landslagskaptenen.
– Vi har inte något klart med honom att han ska komma till oss. Men skulle han vara här så är han mer än välkommen, säger SVT:s projektledare Max Bursell till Expressen.

De gör Sveriges bästa ekonomijournalistik
SvD:s Andreas Cervenka rankas högst bland landets ekonomijournalister före Henrik Mitelman på Di och SvD-kollegan Carolina Neurath. Detta när pr-byrån Hallvarsson & Halvarsson låter analytiker, investerare och kommunikationschefer svara på vilka medier som de tycker bevakar ekonomi bäst. Dagens Industri blev den största vinnaren och tog hem titeln bästa mediet alla kategorier, samtidigt som di.se blev bästa ekonomisajt och papperstidningen rankades som bästa dagstidning, skriver di.se

UD:s app kräver dina samtalslistor
Den marknadsförs som "en hjälp på vägen för utlandsresenären" men UD:s mobilapp "UD Resklar" kräver tillgång till användarens samtalslistor. Detta trots att appen som laddats ner av 100.000 svenskar inte har någon funktion som använder samtalslistorna.
– Man kan fråga sig om det är rimligt att en app som är tänkt att vara ett slags infobrev från en myndighet eller ett departement ska kräva tillgång till så mycket privat information. Mitt svar är nej. De kan komma med hur mycket teknisk mumbojumbo som helst, men det här är ett jäkla ofog, som alldeles för många utvecklare ägnar sig åt, säger IT-säkerhetsexperten Robert Malmgren till DN.

Stark börsöppning för Com Hem
Trots spekulationer i motsatt riktning fick Com Hem fick en bra start på börsen. På tisdagseftermiddagen hade aktien stigit med 12 procent jämfört med teckningskursen, det skriver di.se.

TV4-profilerna mitt i upplopp innan avspark
Inför Brasiliens VM-match mot Mexiko i staden Fortaleza hamnade Lasse Granqvist och Jens Fjellström mitt i konfrontationen mellan polis och demontranter. Deras taxi stoppades av demonstranter och knallskott senare kastades i deras riktning.
– Det var den mest otäcka situationen jag har upplevt under mina 25-26 år i tjänst, säger Granqvist till Expressen.

Byråaffär i Norge
Norges största content-marketing byrå Rednik köper 90 procent den digitala byrån Pingbull. Efter sammanslagningen kommer byrån att ha 70 medarbetare, det rapporterar Kampanje.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.