Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT och TV4 röker fredspipa

Publicerad: 29 mars 2011, 12:25

Lagom till EM-kvalmatchen Sverige-Moldavien i kväll har SVT och TV4 kommit överens om nyhetsrätterna för svensk fotboll i år. SVT får därmed visa nyhetsbilder från landslagets matcher, allsvenskan, superettan, damallsvenskan och svenska cupen.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4Allsvenskan

Landslagsstjärnan Johan Elmander. Foto: Rickard Kilström.

Om parterna inte varit överens före kvällens match hade SVT exempelvis inte fått visa nyhetsbilder från Sverige-Moldavien.

Det har varit en segdragen historia. Så här skriver TV4-profilen Patrick Ekwall i sin blogg i dag.

”Ni missade förstås inte rubrikerna när TV-sportens chef, Pyng (Per Yng, reds anm)grät ut hos Leifbylive för att SvT och TV4 inte var överens i en förhandling om svensk fotboll? Nu är förhandlingen klappad och klar, Pyng och SvT har kommit överens med TV4 om nyhetsrätt för 2011…vilket jag tycker är glädjande och befriande.

Det ger dock inga rubriker, inga Pyng-tårar eller ens en rad eller två. För den här typen av förhandlingar når alltid till en lösning i sista stund. Och fortfarande kan jag bara minnas en enda gång som det inte löst sig, det var när SvT stoppade TV4 från de allsvenska arenorna på 90-talet under de första omgångarna”.

TV4:s biträdande sportchef Fredrik Olofson bekräftar för Resume.se att TV4 och SVT är överens om ett avtal för nyhetsrätterna till svensk fotbill för 2011.

Resume.se har sökt SVT-sportens chef Per Yng.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTTV4Allsvenskan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.