Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT-profilen förlänger sin Norgehistoria

Publicerad: 1 november 2012, 15:53

Daniel Nannskog i norska TV2:s "FotballXtra"

Daniel Nannskog blev både hyllad och hånad för sin insats i SVT under Fotbolls-EM i somras. Nu står det klart att det förre fotbollsproffset har förlängt sitt programledarkontrakt med norska TV2. Men han kommer att kunna medverka i SVT:s sändningar även i framtiden.


Ämnen i artikeln:

SVTTV2 Norge

I samband med SVT:s sändningar från Fotbolls-EM i Polen och Ukraina blev Daniel Nannskog ett känt ansikte för den svenska tv-publiken. Han medverkade som expert i studion tillsammans med bland annat Johanna Frändén.

Debuten i svensk tv för det tidigare fotbollsproffset med förflutet i Kina och Norge blev både hissat och dissat. När Aftonbladet jury fick säga sitt pendlade Daniel Nannskogs insats mellan topp- och bottenbetyg.

I sociala medier blev Daniel Nannskog till en början kritiserad för sin extroverta stil i studion.

– I de tidiga sändningarna blev nog folk chockade över min energi, så det har jag fått tona ner litegrann. Samtidigt är det just energi och känslor jag gillar med tv-sändningar och jag har insett att det är skillnad mellan norsk och svensk tv. I Norge är det ett annat tryck när man pratar och man lever sig mer in i situationerna, sånt uppskattas där, sade Daniel Nannskog till Aftonbladet under en intervju med Aftonbladet i somras.

Och i Norge är Daniel Nannskog möjligtvis ett större namn än i Sverige. Efter sin lyckade sejour i den Oslo-klubben Staebeck, där han bland annat vann den norska motsvarigheten till Allsvenskan Tippeligan, har Daniel Nannskog gjort sig ett namn som studioexpert i norska TV2:s fotbollsmagasin FotballXtra.

Nu står det klart att norska TV2 får behålla Daniel Nannskog i tre år till. Uppgifterna bekräftas på fotbollsprofilens Facebook:

"Precis klart med treårs-kontrakt med TV2 efter en tids förhandlingar, väldigt glad att få jobba vidare med något jag trivs väldigt bra med! Dessutom är TV2 ett härligt ställe att jobba på, med härliga arbetskamrater! Dejligt!"

Han öppnar även för att kunna kombinera jobbet på TV2 med uppdrag för SVT. Uppgifter som bekräftas till Resumé av Max Bursell, projektledare för SVT:s Fotbollskväll.

Daniel Nannskog gjorde även ett omtalat och bejublat inhopp som humorist i programmet "Torsdag kveld fra Nydalen". I sketchen "Garderobeprat". Se sketchen nedan.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV2 Norge

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.