torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT-profilen Leif GW Persson gör mordprogram i TV4 – så gick det

Publicerad: 19 april 2017, 08:16

Leif GW Persson gjorde en stark premiär i TV4

Foto: Andreas Elgstrand

Med "Veckans Brott" har Leif GW Perssons analyser, kunskap och kroppsspråk gått hem hos SVT:s tittare. På tisdagskvällen hade "GW:s mord" premiär i TV4. Det blev storpublik även här.

Ämnen i artikeln:

Leif GW PerssonMMSTv-branschenTV4

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Hösten 2010 klev Camilla Kvartoft och Leif GW Persson in i "Veckans Brotts" studio för första gången efter den sistnämndes övergång från TV3:s långkörare Efterlyst. Det har blivit 13 säsonger, men det hindrar inte kriminologiprofessorn, författaren och medieprofilen för att göra program hos TV4.

"GW:s mord" där Leif GW Persson själv valt ut ett antal mordfall som han analyserar hade för en stark premiär under tisdagskvällen. Enligt preliminära tittarsiffror från MMS såg 1 110 000 tittare premiären 21.00.
– Programmet har ju fått vådligt mycket uppmärksamhet på förhand. Men det är glädjande att människor väljer att titta, säger Leif GW Persson om premiärsiffrorna i ett pressmeddelande.

"Fallet Linda Chen" var det första fallet av sex som togs upp. I TV4:s huvudmålgrupp 15-64 låg andelen på 25,6, med en rating på 8,0. Siffran på dryga 1,1 miljoner tittare är den starkaste tisdagen 21.00 under året, och slår även siffrorna för samma slot under 2016.

– En fantastisk start för GW:s mord! GW gör storstilad entré in i TV4 och fångar tv-publiken direkt med sitt unikt starka historieberättande. Vi är mycket stolta och glada över att han nu är en del av TV4, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4 i en kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev