Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT riskerar jäv i Gazabevakning

Publicerad: 2 juni 2010, 12:25

Lena Pettersson är SVT:s reporter på plats i Ashdod, dit två av båtarna i Ship to gaza-aktionen nu bogserats in. Hennes sambos bror är Mikael Löfgren, en av initiativtagarna till Ship to gaza.


Ämnen i artikeln:

Morgan OlofssonSVTShip to Gaza

Rapporteringen från Ashdod toppar SVT.se under måndagseftermiddagen.

Dagens stora nyhet är Isreals bordning av fartygen i aktionen Ship to gaza. Ombord på fartygen finns flera svenskar som deltar i aktionen. En av personerna bakom aktionen är Mikael Löfgren. Han är inte med på någon av båtarna som nu bogserats in i den israeliska hamnstaden Ashdod.

Flera svenska reportrar är på plats för att rapportera om händelserna. Men just nu är hamnen avspärrad. Sveriges Televisions har Lena Pettersson på plats. Hennes sambo är Peter Löfgren, som tidigare var korrespondent på SVT. Han är bror med Mikael Löfgren. Rapportchefen Morgan Olofsson är dock inte orolig för att det här skulle skapa en jävssituation i bevakningen.
– Lena är en högst professionell och kompetent medarbetare. Det här är rågångar vi får leva med.

Men skulle hon kunna intervjua Mikael Löfgren?
– Hur vi gör med detaljer i bevakningen får vi lösa efter hand. Mikael Löfgren har inte intervjuats i SVT idag. Problemet nu är att det inte går att intervjua någon på plats.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.