Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s comeback

Publicerad: 24 juni 2008, 15:01

Sedan Fotbolls-EM började den 7:e juni har alla tv-kanaler utom TV4 haft det tufft. Bara Rapport har en gång nått en miljon tittare. Men ikväll slår SVT tillbaka med trotjänarna Allsång på Skansen och Morden i Midsomer.


Anders Lundin och Arja Saijonmaa i Allsång på Skansen får avlösning av Jason Hughes och John Nettles i Morden i Midsomer. Foto: Carl-Johan Söder/SVT och Bentley Production.

Topplistan över de mest sedda tv-programmen de senaste veckorna är minst sagt enformig. De 30 första platserna kommer från Fotbolls-EM. Mest lockade Sveriges första match i EM mot Grekland, då drygt 3 miljoner bänkade sig i tv-sofforna.

På SVT har Rapport toppnoteringen på en miljon tittare exakt under perioden. Inte ens Sommartorpets premiär orkade över en miljon, utan fick nöja sig med 935 000 tittare.

Men ikväll har SVT chansen att ta tillbaka en del av tittarna. Då är det säsongspremiär för Allsång på Skansen med bland annat Håkan Hellström, Arja Saijonmaa och Christer Sjögren på scen. Och när Anders Lundin är färdig med sången tar kriminalkommisarie Tom Barnaby över i Morden i Midsomer. Dessutom är det speluppehåll i EM.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.