Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s Höök vingklippt

Publicerad: 29 september 2008, 12:42

SVT har det tufft i den hårdnande konkurrensen. Kriminalserien Höök som förra säsongen låg över miljonen ett flertal avsnitt har drabbats av ett stort tittartapp. – Tv-tittandet har förändrats och vi är väl medvetna om att vi inte kan ha samma tittarnivåer som tidigare, säger projektledaren Margareta Feldt-Arehn.


Cecilia Ljung är ny i rollen som Eva Höök.

Häromdagen skrev Resume.se om tittarraset för "Videokväll hos Luuk".

Även kriminalserien Höök har problem.

Första säsongen av serien – då Anna Pettersson spelade huvudrollen som Eva Höök, chef för länskriminalens utredningsrotel i Luleå – gick starkt tittarmässigt. De tre inledande avsnitten låg alla över miljonen – men andra säsongen har startat knackigt.

Serien, som flyttats från tisdagar 21.00 till torsdagar 21.00, hade 685 000 tittare i säsongspremiären förra veckan. I går bänkade sig 560 000 personer för att se höstens andra avsnitt.

Projektledaren Margareta Feldt-Arehn förklarar de vikande tittarsiffrorna med den hårdnande konkurrensen och att tv-tittandet har förändrats med fler möjligheter och alternativ.

– Konkurrensen är hård, men det är den värld vi lever i. Självklart ska det finnas alternativ, säger Margareta Feldt-Arehn.

Höök slåss bland annat mot Lyxfällan i TV3 och Kanal 5:s ”Vem kan slå Filip & Fredrik”.

Hon vill inte säga vad SVT kalkylerat med för tittarsiffror.

Är du nöjd med siffrorna hittills?
– Jag är väldigt nöjd med serien.

Hur tror du det kommer att gå för programmet på webben?
– Förhoppningsvis bra. Nu har ju Play Prima startat där kvaliteten är bättre och fler och fler tittar.

Samtidigt har TV4:s dramaserier öppnat starkt. ”Maria Wern” hade 1,4 miljoner tittare i premiären och ”Oskyldigt dömd” hade 1,2 miljoner tittare i onsdags.

– Men det var premiären. ”Oskyldigt dömd” har marknadsförts hårt. Man måste titta på siffrorna för andra avsnittet också, säger Margareta Feldt-Arehn.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.