Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s man bakom Petra Marklund: ”Blir härligt”

Publicerad: 24 juni 2014, 11:46

Det är inte bara programledaren Petra Marklund som gör Allsångs-debut i kväll.
Även projektledaren Per Rådelius gör sin första SVT-sändning från Sollidens scen på Skansen.
– Det känns skitroligt, jag har jobbat med det här sedan i höstas och det känns kanon att det börjar nu, säger Per Rådelius till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenPetra MarklundSVT

Efter många år med Gunilla Nilars som exekutiv producent för ”Allsång på Skansen”, och en efterföljande kortare sejour för Susanna Jacobsson, är Per Rådelius i år ny projkektledare för SVT:s tittarsuccé.

Resumé når honom timmarna före säsongspremiären och läget är på topp.

– Det är pepp här, solen skiner till skillnad från i går, och genrepet har gått bra, säger Per Rodelius.

Nya programledaren Petra ”September” Marklund ska axla Måns Zelmerlöws mantel och säger själv att hon är nervös. Speciellt för att få en blackout i direktsändning.

Petra Marklund har kört meditation, hur har du förberett dig?
– Jag började jobba med det här redan i höstas så jag har haft lång tid på mig för föreberedelser. Det känns bara härligt.

Per Rådelius är ingen duvunge. Han har jobbat med stora produktioner som ”Så ska det låta”, ”Världens barn” och prinsessan Madeleines bröllop.

– Jag hoppas att många kommer att kolla. Petra Marklund är fantastisk och kommer att sätta sin egen personliga prägel på programmet, precis som tidigare programledare har gjort, säger Per Rådelius.

Han vågar sig inte på att tippa tittarsiffran. Konkurrensen om tittarna är stor och fotbolls-VM slukar sin beskärda del.

– Tittarsiffrorna för Allsången har ju legat högt och jag hoppas så klart på liknande nivåer. Det kommer att bli en härlig kväll.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.