Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s nöjeschef slutar

Publicerad: 10 april 2008, 13:58

SVT:s nöjeschef Peter Nyrén slutar efter två år på posten. Han ska satsa på egen verksamhet.


Peter Nyrén. Foto: Hanna Teleman.

Peter Nyrén, med runt 20 år i tv-branschen, har varit programchef för nöje på SVT Stockholm sedan 2006 då han efterträdde  efterträdde Hans Rosenfeldt . Nu väljer han att lämna public service för det egna produktionsbolaget Hallucination, med inriktning på drama, underhållning och humor.

– Peter tycker att det är dags att gå vidare helt enkelt, säger SVT:s presschef Anders Hvidfeldt till Resume.se.

SVT har påbörjat rekryteringen av en efterträdare. Margaretha Feldt-Arehn går in som tillförordnad nöjeschef under tiden.

Peter Nyrén kom till SVT 2004 och blev då utvecklingschef på dåvarande Fiktion. Dessförinnan jobbadehan på Jarowski. Under 90-talet byggde han även upp nöjet på TV4 med  storsatsningar som Sikta mot stjärnorna och Parlamentet.

– Jag har trivts bra som nöjeschef. Det är ett spännande och intensivt jobb att ha hand om kronjuveler som Melodifestivalen och Så ska det låta, och att samtidigt jaga nya programsatsningar. Det kräver mycket och nu har jag gjor det några år, så det är dags att göra något annat.

Peter Nyrén kan komma att fortsätta ha med SVT att göra via sitt produktionsbolag.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.