Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s nya drama queen

Publicerad: 14 maj 2013, 09:14

Hanne Palmquist.

Foto: SVT.

SVT rekryterar Hanne Palmquist från Nordisk Film & TV Fond i Oslo. Hon blir ny programbeställare av drama.


Ämnen i artikeln:

SVTAnnie Wegelius

Hanne Palmquist tillträder tjänsten den 1 november.

– Hanne har erfarenheten, visionen och personligheten som krävs för att  framgångsrikt initiera och utveckla bra relationer och projekt, såväl  inom SVT som i Norden och internationellt, säger Annie Wegelius,  programdirektör för allmän-tv på SVT, i ett pressmeddelande.

Hanne Palmquist har även ett förflutet som chef för programförsäljningen på danska  TV2 World, som producent av tv-drama och spelfilm på produktionsbolaget  Fine & Mellow, chef för nordisk programbeställning på Nordisk film  och pr-chef på Zentropa. Hon har även arbetat på Det Danske Filminstitut  och Filmkontakt Nord.

– Jag ser mycket fram emot jobbet som  programbeställare. De senaste åren har SVT legat bakom dramaserier av  hög internationell kvalitet. Jag tänker på titlar som Äkta människor,  Bron och nu senast En pilgrims död. Att tillsammans med mina nya  kollegor få vidareutveckla SVT:s succé inom drama blir en spännande  utmaning, säger Hanne Palmquist.

Hon kommer även att ansvara  för beställning av dokumentärfilm.

Tjänsten som dramabeställare  har varit vakant sedan Peter Gustafsson lämnade SVT i höstas.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTAnnie Wegelius

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.