Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s stjärnvärvning – från TV4

Publicerad: 9 maj 2013, 18:27

Ebba Adielsson.

Topp-producenten Ebba Adielsson lämnar TV4 för SVT. – SVT lockar med ett mer varierat innehåll, säger hon till Resumé.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Efter fem år på TV4 går exekutiva producenten Ebba Adielsson vidare – till Fyrans ärkerival SVT.

Där blir hon från och med i höst projektledare på SVT Nöje. Hon har rekryterats av nöjeschefen Mathias Engstrand.

– Jag kommer fortsatt att  jobba ut mot  produktionsbolagen, men med tanke på all  inhouse-produktion som SVT har ser rollen något annorlunda ut än den jag  har idag, säger Ebba Adielsson till Resumé och fortsätter:

– Det ska bli väldigt spännande att få komma in i ett nytt  tv-hus med för mig nya tankar och och i många fall ett nytt typ av  innehåll.  Men jag har  trivts väldigt bra på fyran och fått jobba med  otroligt många roliga program som bland annat Kockarnas kamp, Mia på  Grötö och nu senast Helt sjukt.

Vad är det som SVT har lockat med?
– SVT lockar med ett mer  varierat innehåll och som projektledare kan man också  jobba ännu  närmare produktionen än vad jag kan göra idag. Det gillar jag!

Innan Ebba Adielsson  kom till TV4 jobbade hon som producent och redaktör, och under en period  också som programutvecklare, på bolag som Meter, Jarowskij och Strix.  

– Eftersom jag mest har arbetat med tv på kommersiella kanaler, känns det  väldigt spännande att nu få ge sig in i ett public service-företag. Jag  har också en bakgrund på Nöjesguiden och på SVT och SR finns flera av  mina gamla kolleger, som det blir kul att återigen få hänga med till  vardags.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.