Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s succé ”Torka aldrig tårar utan handskar” blir långfilm

Publicerad: 29 oktober 2012, 08:43

Jonas Gardells tv-serie "Torka aldrig tårar utan handskar" har blivit en stor succé för SVT. Nu finns planer på att göra den till en långfilm riktad mot den internationella marknaden.


Ämnen i artikeln:

Torka aldrig tårar utan handskarSVT

Jonas Gardells tv-serie "Torka aldrig tårar utan handskar", baserad på  hans bok med samma namn, blev en stor succé för SVT med runt 1,2  miljoner tittare per avsnitt.

Nu växer intresset från utlandet. Serien är redan licenserad i alla  skandinaviska länder och nu uppges även BBC vara intresserad av den.

Som om det inte var nog avslöjar seriens producent Maria Nordenberg till  amerikanska tidningen Variety att de vill omvandla tv-serien till en långfilm.

– Vi har ett utkast till en långfilm, vilket vi kommer att fortsätta  redigera och vi talar även med distribitörer och producenter, säger hon  till Variety.

– Den kan bli svår att sälja in i Sverige då så många  redan har sett serien, men vårt huvudmål är den internationella  marknaden, filmfestivaler och tv-kanaler fokuserade på tv-filmer.

Maria  Nordenberg säger att SVT hade lösa planer från början att göra den till  långfilm och att det överväldigande responsen från kritiker och tittare  har sporrat dem till att fortsätta med planerna.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.