Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT:s väderpremiär – stoppas av snökaoset

Publicerad: 5 december 2012, 15:05

Foto: Colourbox.

I kväll var det tänkt att SVT skulle lansera ett nytt väderpresentationssystem. Så blir det inte - experten som skulle starta systemet fastnade i snökaoset i Oslo.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT hade planerat att lansera ett nytt väderpresentationssystem i dag. Nu stoppas den planerade premiären av snökaoset i Oslo.

Detta sedan att den tekniska expert som skulle ha flugit till Stockholm och SVT från Norge för att sätta igång nya systemet fastnade på flygplatsen i Oslo.
– Flyget är inställt på grund av ovädret, säger SVT:s meteorolog Helen Tronstad på SVT:s webb.

Det nya väderpresentationssystemet kommer att ha ett liknande utseende för tittaren, men gör enklare för meteorologerna. Bland annat kommer de att kunna bevaka vädret i övriga världen på ett annat sätt.

– Vi kommer att kunna nyhetsbevaka vädret mycket bättre. Till exempel kommer vi enkelt kunna visa snödjupsprognos på en karta, när ett snöoväder drar in, orkaner när det är aktuellt och mycket mer, säger SVT:s meteorolog Elin Torstensson till SVT:s webb.

I morgon planerar SVT:s nya väderpresentationssystem att ha premiär.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.