Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT sänder sexfilm

Publicerad: 23 december 2010, 10:58

Utbildningsradion, UR, och Riksförbundet för sexuell upplysning, RFSU, kör första svenska sexualkunskapsfilmen på 25 år. Den tecknade filmen Sex på kartan har premiär den 17 januari.


Ämnen i artikeln:

SVT

Bild: Eksjö Animation/UR

En av de första och mest omtalade sexualkunskapsfilmerna var Kärlekens Språk från 1969, som även visades på bio. Regina Lund medverkade i en modern version av filmen 2004.

Den nya filmen Sex på Kartan produceras av Eksjö Animation, som bland annat handtecknat filmens samlagsscener och anatomiska snoppar, enligt DN.

Filmen börjar visas på SVT den 17 januari och ska finnas tillgänglig för högstadieklasser över hela landet. Den innehåller olika förklaringar med alltifrån kondomlära till realistiskt tecknade sexscener. Manuset bygger på verkliga frågor som har inkommit till UR:s och RFSU:s frågelådor.

Filmens handling går ut på att fem elever samlats i ett skolbibliotek för att få läxhjälp med matte. Plötsligt dyker vikarien Jao upp. Han kan inte mycket om matematik, men desto mer om sex. Filmen tar exempelvis upp om man kan bli med barn om man badar i en simbassäng där en kille har fått utlösning.

Det är inte enda sexualkunskapsfilmen UR drar igång nästa år. Man ska även sända serien Sexualkunskap, Myten om mödomshinnan. Man ger även ut boken Sexualkunskap samt kör radioprogrammet Hångla.

”Att sitta och tecknade detaljerade könsorgan i blyerts blir väldigt köttigt och up in your face”, säger Pär Berg, regiproducent på Eksjö Animation till DN.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.