Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT stärker upp vinterrättigheterna

Publicerad: 13 juni 2013, 09:36

André Pops leder Vinterstudion.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

SVT stärker stärker sitt vintersportutbud genom ett nytt avtal med Infront sport & media. Från och med i vinter visas världscuptävlingarna i längdskidor från Kuusamo och Lahtis.


Ämnen i artikeln:

SVTVinterstudion

SVT:s Vinterstudio får nu en utökad pallett av sändningsrättigheter. Från och med kommande säsong visas, utöver det tidigare utbudet, även världscuptävlingarna i finska Lahtis och Kuusamo.

Totalt blir det 10 tävlingar per år. Avtalet med rättighetsinnehavaren Infront sport & media sträcker sig till och med säsongen 2015/2016.   Dessutom står det klar att den svenska skidpremiären i Bruksvallarna kommer att ingå i Vinterstudion från och med i år.

– Jag är glad att vi lyckats förstärka Vinterstudion med ytterligare totalt 14 tävlingar. Under de år jag jobbat på SVT har vi aldrig haft ett starkare utbud när det gäller längdåkningens världscup, säger Jonas Karlsson, projektledare för Vinterstudion, i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTVinterstudion

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.