Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT startar kungasajt

Publicerad: 5 juni 2008, 11:05

SVT hakar på trenden kring kungahuset och startar sajten svt.se/kungahuset. Den ska fyllas med arkivmaterial och löpande rapportering kring kungahusets aktiviteter. På nationaldagen lanseras sajten officiellt. – Det blir ingen granskande uppgift för den här sajten. Granskningarna gör vi på våra nyhetsredaktioner, säger Eva Landahl, chef för Aktuellt och samhällsprogrammen på SVT.


Tanken är att delar av materialet som samlas in till Året med kungahuset ska läggas upp på sajten. Ett släktträd med mer information om kungahuset finns också på sajten som man arbetat med under våren.

– Det här är en idé vi haft väldigt länge. Vi sitter på väldigt mycket material sedan lång tid tillbaka. Det blir som Öppet arkiv fast tematiserat, säger Eva Landahl, chef för Aktuellt och samhällsprogrammen på SVT.

Vad blir det för granskande inslag?

– Det blir mer en samling av material vi producerat. Det blir ingen granskande uppgift för den här sajten. Granskningarna gör vi på våra nyhetsredaktioner.

Du tror inte att ni hamnar för nära kvälls- och damtidningarna?

– Nej, det gör vi inte. Jag tycker att det här är en förmån för den som använder våra sajter att ta del av historiskt material. Det här är en del av vår historia.

Vad har du för förväntningar?
– Att den som är intresserad av vårt statsskick kan gå in och få information på sajten.

Sajten ska öppnas i morgon, på nationaldagen, men redan idag ligger en del material uppe. Katarina Sandström ska synas som programledare. I redaktionen ingår även Inger Nildén och Mattias Forsgren som är redaktörer. Projektledare är Kerstin Danielsson. Eva Landahl kommer att vara ansvarig utgivare.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.