Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT stoppar Chris Härenstam

Publicerad: 26 maj 2011, 15:21

Chris Härenstam, fast anställd på SVT-sporten, tackade ja till ett gig som dragplåster åt resebolaget Steve Perryman Sport Travel. Men nu stoppas han av sin chef på SVT-sporten, Per Yng. – Det är en för kommersiell miljö att agera i, säger Per Yng till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Per YngSVT

Annonsen från Steve Perryman Sport Travel som berätar att Chris Härenstam ska medverka på ett event i paketet till Sverige-Finland på Råsunda 7 juni.

Chris Härenstam Foto: SVT

Chris Härenstam var uppbokad för extraknäcket för Steve Perryman Sport Travel – han hade tackat ja trots att han är fast anställd på SVT och därför normalt inte får figurera i sådana sammanhang.

Steve Perryman Sport Travel skriver i sitt erbjudande att Chris Härenstam och Glenn Strömberg ska medverka på ett så kallat "Pre-Game" i sportresepaketet till EM-kvalmatchen Sverige-Finland på Råsunda den 7 juni.

När Resume.se ringer upp SVT:s sportchef Per Yng ber han att få kolla upp det hela och återkomma.

När han ringer upp säger han:

– Jag har kollat det här nu och Chris kommer inte att medverka på det evenemanget. Det är en för kommersiell miljö att agera i. Men det här var mer mitt slarv än hans. Jag missade att svara på hans mejl till mig om det här, säger Per Yng till Resume.se.

Glenn Strömberg omfattas inte av samma regler eftersom han inte är fast anställd av SVT.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Per YngSVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.