Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT storsatsar på bandyslutspelet

Publicerad: 9 oktober 2008, 12:07

Alpint, längdskidor, skidskytte – och bandy. Efter succésiffrorna i fjol storsatsar SVT på bandyslutspelet som blir en del av vintersportutbudet i huvudkanalerna på helgerna. – Bandyn ökade tittandet med 40 procent i vintras och slutspelet hade ett tittarsnitt på runt 100 000 i SVT 24, säger SVT-sporten Jacob Hård till Resume.se.


Förra säsongen tog Edsbyn sitt femte raka SM-guld i bandy. Nu storsatsar SVT på bandyslutspelet som blir en del av vinttersportutbudet på helgerna, tillsammans med bland annat alpint, skidskytte och längdskidor. Foto: Scanpix.

TV4 Sport lägger mycket krut på innebandyns superliga som häromveckan slog publikrekord i kanalen med 50 000 tittare i säsongspremiären.

Traditionell bandy går också framåt rejält i rutan.

SVT har i flera år sänt bandyns elitserie och slutspel i SVT24 och finalen på Studenternas i Uppsala i SVT1/SVT2. Förra säsongens tittarsnitt i bandyslutspelet i SVT24 låg på 100 000, en ökning med 40 procent jämfört med året innan. Klassikern SM-finalen brukar ses av runt 400 000 tittare.

Nu får bandyn ett stort lyft i SVT när slutspelet tar plats i SVT:s vintersportsatsning på helgerna, tillsammans med sporter som alpint, skidskytte och längdskidor. Det blir två matcher per helg i huvudkanalerna, enligt det nya avtalet mellan bandyförbundet, Föreningen Svensk Elitbandy och SVT.

– Tv-intresset för bandy är glädjande stort. Större än många tror, och intresset växer. Bandyn har flest tittare av sporterna i SVT 24. Numera ser man ju bollen bra i rutan också, det är ju annars en fördom sporten fått kämpa mot, säger Jacob Hård och fortsätter:

– Kanalstrategin är att sända mer sport i huvudkanalerna på helgerna och bandyn passar bra in i vår vintersportsatsning.

SVT inleder vinterns bandysändningar med det klassiska annandagsderbyt mellan Bollnäs och Edsbyn i SVT1 eller SVT 2. Därefter kommer elitserieomgångar efter nyår att sändas i SVT24. Sista elitserieomgången sänds i någon av huvudkanalerna.

Under slutspelet sänds två matcher per helg i SVT 1eller SVT 2 med troliga starttiden 15.45 lördag och söndag. Resterande omgångar under vardagskvällarna går i SVT 24. Det nya avtalet omfattar totalt 18 matcher.

SM-finalen sänds lördagen den 21 mars i antingen SVT 1 eller SVT 2.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.