Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT stortsatsar på Sci-Fi

Publicerad: 16 januari 2012, 08:03

Eva Röse spelar roboten eller snarare huboten mimi i SVT:s nya dramserie Äkta människor.

Foto: Emma Jäderström.

Misterioso, Kronjuvelerna och Hinsehäxan. SVT har haft stora framgångar med sina dramaserier på sistone. Robot-serien Äkta människor drar igång på söndag. – Det känns roligt att det har gått så bra och vi har stora förhoppningar kring äkta människor, säger Christian Wikander, programchef för SVT Drama och Nöje i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

SVT

Huvudrollerna spelas av Eva Röse och Andreas Wilson. Äkta människor är  skriven av Lars Lundström som bland annat ligger bakom Pistvakt och  tv-serien Labyrint.  

I den värld som utspelar sig är de humanoida  roboterna, hubotar, som de kallas lika vanligt som mobiltelefoner och  fungerar som alltifrån personliga tränare  och barnvakter till  sexhjälpmedel, enligt DN Kultur.

I serien ställs frågan om människovärde på sin spets.

Hubotarna  börjar exempelvis utveckla känslor, ha kärleksaffärer och vissa befinner  sig till och med på flykt.

Hubotarnas ledare spelas av Eva Röse:
– Avsaknaden av alla nyanser och mimik som man använder sig av som  skådespelare och människa fick skalas bort. Det var väldigt tekniskt  utmanande att varje blinkning blev ett medvetet val, säger hon till DN  Kultur.

Andreas Wilson spelar Leo, som är en äkta människa och förälskar sig i Niska.

Harald Hamrell har regisserat de första fyra avsnitten.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.