Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT tog hem måndagkvällen

Publicerad: 9 mars 2010, 10:37

Det blev SVT som vann kampen om tittarna under måndagskvällen. ”Det kungliga bröllopet” med Ebba von Sydow blev en för tuff konkurrent för ”Stärnkockarna” i TV3. Och nya omgången av Saltön lockade hela 1 847 000 tittare.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowSvenska HollywoodfruarTV3SVT

Ebba von Sydow lockade 1,1 miljoner tittare till ”Det kungliga bröllopet˝. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Igår var det dubbla premiärer både i SVT1 och TV3. Klockan 20.00 gick ”Det kungliga bröllopet” med Ebba von Sydow upp mot ”Stärnkockarna” på TV3. SVT lockade runt 1,1 miljoner tittare medan TV3 nådde 293 000, vilket gav en rating på 3,3 i målgruppen 15-49 år.
– Det var ett tufft motstånd och vi nådde inte riktigt så många tittare som vi hoppats på. Men programmet växte under sändningen och hade en halv miljon mot slutet, säger TV3:s presschef Max Lagerbäck.

Klockan 21 var det dags för nästa tungviktsmöte. ”Saltön” i SVT mot ”Svenska Hollywoodfruar” i TV3. Även här var det SVT som drog flest tittare, när 1 847 000 bänkade sig framför serien.

”Svenska Hollywoodfruar” nådde 594 000, vilket var en tangering från förra säsongsstarten. Men nu hade serien en betydligt högre rating i målgruppen 15-49.
– Det är en stabil och bra start, men vi ser att de äldre tittarna valde Saltön, säger Max Lagerbäck.

Under förra säsongen lockade serien över en miljon tittare i andra avsnittet.

TV4:s ”Familjen Annorlunda” klarade sig bra i konkurrensen med ”Det kungliga bröllopet”, som sågs av 936 000 tittare. TV4 hade dessutom nästan dubbelt så hög rating i målgruppen 12-59 som SVT. Spårlöst klockan 21 fick dock stryk av både ”Saltön” och ”Svenska Hollywoodfruar”.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.