Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT tvingar TV3 byta namn på programmet

Publicerad: 29 januari 2015, 10:45

Realitystjärnorna på godset.

För likt "Stjärnorna på slottet" tyckte SVT. Efter påstötningar byter nu TV3 namnet på sitt program till "Realitystjärnorna på godset", skriver Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

TV3SVTStjärnorna på slottetKarin Stjärne

TV3 gör en egen variant av programformatet Stjärnorna på slottet – fast med realitypersonligheter som Zübeyde Simsek och Samir Badran istället för folkkära skådespelare och underhållare som i SVT.

Från början var det tänkt att programmet skulle heta Realitystjärnorna på godset, men med bara en dryg vecka kvar till premiären tvingas de byta "slottet" mot "godset". Orsaken är att kanalen har blivit kontaktade av SVT.
– När ett program har stora likheter tycker vi att det är olämpligt att de heter likadant. Det är förvirrande för tittarna och mot standarden i branschen, säger SVT:s Petter Bragée, som är ansvarig utgivare för "Stjärnorna på slottet" till Aftonbladet.  

TV3:s programdirektör Karin Stjärne tar det hela med en klackspark, trots att de tvingas klippa om och uppdatera trailrar och grafik.  
– De var inte lika roade av vår humor helt enkelt. Att sätta kända profiler tillsammans för att lära känna varandra och göra aktiviteter känner man igen i många program och inte bara i "Stjärnorna på slottet".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.