Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT värvar från TV4 efter nedläggningen av lokal-tv

Publicerad: 17 juni 2014, 08:30

Sju nya nyhetschefer på SVT

Foto: Jonas Eltes

När SVT Nyheter presenterar sju nya chefer hämtas två från TV4:s Nyhetsbolagets skrotade lokal-tv. Tidigare programchefen för lokal-tv Carolina Källestål får titeln "nyhetschef Syd" på SVT medan lokal-tv chefen Margaretha Eriksson nyhetschef i broadcast för riksnyheterna.


Ämnen i artikeln:

SVTNyhetsbolagetTV4

SVT Nyheter gör tillsätter sju nyhetschefer för att stärka det journalistiska samarbetet över landet. Två av rekryteringarna kommer från Nyhetsbolaget och har chefsposter inom TV4:s lokal-tv, som hade sina sista sändningar i fredags.

Margaretha Eriksson som fram till nu varit chef inom lokal-TV på TV4:s Nyhetsbolaget. På SVT får hon jobbet som nyhetschef för broadcast på riksnyheterna.  Carolina Källestål som haft rollen som programchef för lokal-tv på Nyhetsbolaget får titeln nyhetschef Syd på SVT.

De övriga nyhetscheferna är:
•Johan Everljung, nyhetschef Nord, i dag redaktionschef för Västerbottensnytt
•Karoline Spångberg Norlander, nyhetschef Öst, i dag redaktionschef för Östnytt
•Lena-Marie Nilsson, nyhetschef Väst, i dag redaktionschef för Västnytt
•Kristian Lindquist,  nyhetschef on-line, i dag chef för Nyhetsredaktionen på Svenska Dagbladet

– Vi har stärkt vår publicistiska kvalitet de senaste åren, med rekryteringen av nyhetscheferna tar vi nästa steg. Vi bygger om och stärker ledningen för våra nyheter för att öka det publicistiska genomslaget ytterligare. En snabb, korrekt nyhetsförmedling med närvaro över hela landet och hela världen är ett grundfundament i public service. Vi tar det uppdraget på allvar och stärker på det här sättet både vår nyhetsberedskap, vår on-linenärvaro och vår satsning på undersökande journalistik, säger Olov Carlsson, Divisionschef för SVT Nyheter och Sport i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTNyhetsbolagetTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.